Liiketoiminnan uudet koordinaatit ovat paluu perusasioihin

Tuntuuko sinusta siltä, että vanhat konstit eivät enää päde? Että nykyisen toiminnan rinnalle on aika nopealla aikataululla omaksuttava uusia näkökulmia? Ja etsitkö vimmatusti uutta maailmanjärjestystä omien korviesi väliin, puhumattakaan verkostoista joissa toimit? Olisiko ehkä kokonaan luovuttava vanhoista totuuksista? Tiedän tunteen, joka mielestäni on sekä kutkuttavan odottava että hämmentävä. On ymmärrettävää tuntea epävarmuutta muutoksen edessä, kun muutoksen lopputulos on epäselvä. Koordinaatteja on kuitenkin tarjolla, kun vain uskallamme päästää irti vanhasta. Brändi, asiakaskeskeisyys ja hyvä johtaminen ovat avainasiat myllerryksessäkin. Tässä ovat näihin käsitteisiin liittyvät omat koordinaattini:

 1. Brändi on katsojan korvien välissä. Panosta brändiin, muuten et pääse edes asiakkaasi harkintaryhmään.
 2. Brändi syntyy tarinasta ja elämyksestä. Herätä tunne, tunne empatiaa.
 3. Markkinointi on kysynnän luomista ja vaikuttamista. Ks. kohta 7.
 4. Asiakaskokemus on asiakkaan kokemus, johon vaikuttaa koko yritys.
 5. Asiakaskokemus voi olla liiketoimintamalli. Myös digitaalinen.
 6. Asiakas päättää missä ja milloin asioi, joten kanavajohtaminen on vanhentunut toimintamalli. Organisoi asiakas keskiöön.
 7. Tunne asiakkaasi, hänen tarpeensa ja päätösprosessinsa, ja palvele häntä tärkeimmissä kohtaamispisteissä parhaalla mahdollisella tavalla. Ks. kohta 3 ja 5.
 8. Asiakas on ihminen, joka haluaa tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi, kuulua ryhmään.
 9. Työntekijä on ihminen, joka haluaa tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi, kuulua ryhmään.
 10. Ihmiset ovat yllättävän samalla tavalla erilaisia.Yksilöllinen palvelukokemus, tai tunne siitä, on siis mahdollinen.
 11. Toimintaympäristön muuttuessa osaamistarpeet muuttuvat. Saat parhaat kompetenssit käyttöösi hyödyntämällä verkostoja.

 

Lista on syntynyt omasta kokemuksesta ja pohdinnasta, keskusteluista muiden selkeyttä etsivien kanssa sekä Digitalistin, Ekonomiliiton (erityiskiitos kohdasta 5 Marketing Clinicin esitykselle 9.5.2016) ja Markkinointiliiton seminaarien ja luentojen sekä kirjojen (Bulkista brändiksi, Lean Startup, Small Data), artikkelien ja muiden kohtaamisten pohjalta.

#digitalist #siksimarkkinointia

 

 

Julkaissut Hannele

Olen markkinoinnin ja asiakkuuksien ammattilainen. Erityisosaamistani ovat liiketoiminta-, markkinointi- ja asiakasstrategiat sekä johtaminen. Kokemusta vastuullisista tehtävistä löytyy jo 20 vuoden ajalta viideltä eri toimialalta.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: