Näin meillä töissä kohdattiin korona, osa 2

Esa Saarisen haastattelu Hesarissa 5.6.2020 käynnisti mielessä tarpeen vetää yhteen tätä mennyttä kevättä. Mistä kaikki alkoikaan? Vielä maanantaina 9.3. toivoin, ettei tulevaa Pariisin-matkaa tarvitsisi perua. Torstaina 12.3. aloin jo ymmärtää, että markkinointikampanjoita on peruutettava ja viikonlopun aikana viestittelimme kollegan kanssa toimenpiteiden peruutuksista lisää.

Perjantaina 13.3. tiedotimme, että liikuntakeskuksia ei suljeta, maanantaina 16.3. tiedotimme, että ne suljetaan seuraavana päivänä kuukaudeksi. Tiedote 3.4. kertoi, että liikuntakeskusten sulkua jatketaan 13.5. asti ja 13.5. tiedotimme, että keskuksemme avataan 1.6. lähes täysin palveluin.

Siitä käynnistyi tiivis suunnittelu: miten tuotamme palvelut niin, että ne ovat asiakkaillemme ja henkilökunnallemme turvalliset. Kuvittelimme tulevaa uusissa olosuhteissa ja mietimme yhdessä kaikkia mahdollisia yksityiskohtia.

Suunnittelimme ohjeistuksia, hankimme puhdistusaineita, teippauksia, aloimme käynnistää markkinointia, vahvistimme kesän työsopimuksia, ohjeistimme yhdessä henkilökuntaamme, selvitimme poikkeusreittien viestintää, tiedotimme asiakkaitamme. Kun saimme luvan järjestää ulkoliikuntaa, käynnistimme sen.

Nyt keskuksemme ovat olleet muutaman päivän auki ja voimme todeta, että nopea ja tiivis yhteinen suunnittelumme kantaa hedelmää, sillä kaikki on sujunut hyvin.

Samalla katse on elo-syyskuussa. Suunnittelemme toimenpiteitä epävarmuuden vallitessa. Tuleeko vielä rajoituksia? Milloin asiakkaidemme arki palaa ennalleen vai miltä osin se palaa? Mikä mahtaa olla oikea markkinointiviestin kärki elokuussa?

Esa Saarisen haastattelu Hesarissa tänään kosketti, hän onnistui kiteyttämään kokemuksemme osuvasti. Meillä on erikoinen kevät takana emmekä täysin tiedä, mitä kesä ja syksy tuovat tullessaan. Mutta ei hätää, mehän selvisimme ja selviämme.

Saarinen nostaa esiin suomalaisten pragmaattisuuden: jos sataa lunta tupaan, me alamme tehdä lumitöitä.

Aidosti uskomme, että yksittäisen ihmisen teoilla viruksen leviämisessä on merkitystä, ja toimimme sen mukaisesti, vaikka rajoitusten ja muutosten kanssa eläminen kuluttaa.

Luotamme instituutioihimme, ja jos virheitä sattuu, uskomme, että ne korjataan. Turvarakenteet kannattelevat meitä.

Lopulta kysymys on siitä, että kansakuntana pärjäsimme taas kerran.

Samaa voisin todeta meistä unisportilaisista. Kun tilanteet muuttuvat nopeastikin, olemme reagoineet ja toimineet niiden mukaisesti.

Tänään perjantaina edessä on vielä muutamia työtehtäviä, joista todella pidän. Siitä huolimatta toivotan jo viikonlopun tervetulleeksi. Muutos vie energiaa, sillä on työlästä ajatella asioita jatkuvasti uusiksi.

Kaiken muuttuvan keskellä on tärkeää pitää huolta itsestä. Toivotan kaikille hyvää viikonloppua: levätään, rentoudutaan, nautitaan kesästä. Ja tekin, jotka olette töissä keskuksissamme viikonloppuna, toivotan hyviä vapaita silloin kun ne koittavat.

Julkaissut Hannele

Olen markkinoinnin ja asiakkuuksien ammattilainen. Erityisosaamistani ovat liiketoiminta-, markkinointi- ja asiakasstrategiat sekä johtaminen. Kokemusta vastuullisista tehtävistä löytyy jo 20 vuoden ajalta viideltä eri toimialalta.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: