Markkinointiblogit ja -podcastit

Markkinointiblogit ja -podcastit

Etsinnässä kiinnostavat markkinointiblogit ja -podcastit? Tässä on päivittyvä suosikkilistani aihepiireinä markkinoinnin tavoitteet ja mittaaminen eli liiketoimintalähtöisyys, asiakaslähtöisyys, asiakaskokemus, ja pari caseakin olen löytänyt.

Liiketoimintalähtöinen markkinointi

Markkinoinnin mittarit, tavoitteet, johtaminen – Mika Hyötyläinen

Nesteen CMO Mika Hyötyläinen ei paljon esittelyjä kaipaa. Tässä MarkkinointiKollektiivin superhyvässä markkinointipodcastissa aiheena ovat tietysti markkinoinnin mittarit, tavoitteet ja johtaminen. Jos on aikaa kuunnella vain yksi ja olet kiinnostunut markkinoinnin mittaamisesta, se on tämä inspiroiva podcast.

Markkinoinnin pitkän ja lyhyen tähtäimen vaikutukset *****

Brittiläisen Tom Roachin markkinointiblogi The Wrong and Short of it hyödyntää Binet’n ja Fieldin ajattelua ja rakentaa sillan yli taktisen ja brändimarkkinoinnin siilojen.

Lyhyen tähtäimen konversio-optimointi vai brändimarkkinointi, kumpi johtaa myynnin kasvattamiseen? Vierastan joko-tai-keskustelua, joka on turhan yleistä myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten kesken kuin myös yritysten sisällä. Kun juuret ovat suoramarkkinoinnissa ja on nähnyt monen monta kertaa, miten pitkälle kampanjaoptimointi johtaa tai ei, tämä blogi täräytti suoraan hermoon. Brändin rakentaminen tukee lyhyen tähtäimen myyntiä ja lyhyen tähtäimen myynti tukee brändin rakentamista

Markkinointipodcast: brändi ja kilpailukyky

Myyntijohtajan aamukahvilla -podcastissa Minna Ruusuvuoren vieraana on Anu Perrotta, joka kiteyttää taitavasti, miten brändi, erottuva kilpailuetu ja kilpailukyky liittyvät yhteen.

Markkinointi ansaintamallien mukaan

Nyt en vinkkaa markkinointiblogista tai -podcastista, vaan Business Model Navigatorin nettisivuista. Lempiteesejäni on: tee markkinointia paitsi asiakaslähtöisesti, myös huomioiden yrityksesi ansaintamalli. Aikaa ja rahaa on aina liian vähän, miten käytät molemmat tehokkaasti? Markkinointistrategioita voi olla yhtä monta kuin yritysten ansaintamalleja, ja niitä löytyy tukuittain näiltä nettisivuilta.

Asiakaslähtöisyys & asiakaskokemus

Näkökulmia markkinoinnin evoluutioon ja revoluutioon – Tampereen yliopiston markkinoinnin professori Hannu Saarijärven innostava puheenvuoro markkinoinnista ja arvonluomisesta asiakaslähtöisyydellä

Myyntijohtajan aamukahvilla -podcastissa Minna Ruusuvuori haastattelee Jaana Rosendahlia liiketoimintahyödyistä ja asiakaskokemuksesta. Rosendahl nostaa esiin mm. asiakasryhmittäin esitetyn tuloslaskelman, asiakasymmärryksen keräämisen jatkuvana prosessina sekä tarpeen ennakoida, ketkä ovat yrityksen tärkeimmät kohderyhmät tulevaisuudessa.

Markkinointipodcast: Asiakastarpeet ja tavoitteet markkinoinnin lähtökohtana

Dagmarin WTF Markkinointi by Dagmar: Unohda sosiaalinen media, jotta saat siellä parempia tuloksia -markkinointipodcast muistuttaa asettamaan asiakkaan tarpeet etusijalle, sitten vasta valitsemaan kanavat. Onnistumisen mittarina ovat liiketoiminnalliset tavoitteet.

Kysy joka toimenpiteen kohdalla, onko tämä asiakkaalle relevanttia toimintaa ja tukeeko se tavoitteiden saavuttamista. Toimenpiteillä on mittarit, ei kanavilla.

Markkinointipodcast: Älä puhu tuotteistasi, puhu asiakkaastasi

Erinomainen esimerkki kohderyhmän ymmärtämisestä on Anja Kadziolkan Bisneskoulun podcast Pelkoja päin! (Spotify). Podcast sisältää viestinnän perusopin konkreettisesti ja oppia itse taitavasti toteuttaen. Älä puhu omista tuotteistasi, vaan puhu siitä, mikä askarruttaa omaa yleisöäsi. Tunne siis yleisösi.

Podcast on muutenkin taitavasti tehty ja täynnä kiinnostavaa asiaa, joten kannattaa kuunnella, vaikka ei olisikaan yrittäjä, joka arastelee tuoda itseään esille.

Podcast: Asiakaspalvelu ja asiakaskokemus

HBR Ideacastissa (Spotify) Setting a High Bar for Your Customer Service Horst Schulze, yksi Ritz-Carlton-hotelliketjun perustajista ja Excellence Wins -kirjan kirjoittaja kertoo 23 minuutissa, mitä asiakas toivoo, miten luot palvelukulttuurin ja mitkä ovat työsi tärkeimmät tavoitteet.

Lue lisää blogikirjoituksestani Miten luot paremman asiakaskokemuksen.

Podcast: Digitalisaatio osana asiakaskokemusta – Anni Ronkainen, Kesko

Digikehitys ei elä erillään kehityskopissa. TietoEvryn Tietoa tulevasta -podcastissa on vieraana Anni Ronkainen Keskosta ja aiheena Digitalisaatio <3 asiakaskokemus. Miten digitalisaatio sulautuu kivijalkakaupan maailmaan.

Kolme asiaa nousee voimakkaasti esiin: asiakaskokemus, datalähtöinen ajattelu ja toimintamallit. Asiakkaat vaativat yhä henkilökohtaisempaa palvelua niin verkkokaupassa ja kaupassa. Suurin muutos on toimintamalleissa. Ei juosta nopeammin, vaan toimitaan ketterämmin ja poistetaan siiloja, jotta voidaan tuottaa lisää arvoa asiakkaalle.

Markkinointicaset

Podcast: Startup-yritysten markkinointiratkaisut

Liian harvoin saa nauttia pätevästä markkinointia käsittelevästä sisällöstä perusmedioissa, mutta tässä on nyt yksi, kiitos toimittaja Elina Lappalaisen ja Talouselämän Kasvu-podcastin osa 5: Brändäys, markkinointi & design. Jaksossa haastetellaan startup-yritysten Sulapacin ja Varjon markkinointijohtajia, ja siinä on sen verran hyvää sisältöä, että halusin kirjoittaa pääpointit muistiin. Lue lisää blogikirjoituksestani Startupin markkinointratkaisuissa vahva visio, asiakkaat ja tiimi ratkaisevat.

Podcast: Kestävän kehityksen yritys myy ja markkinoi – Case Lovia

Kestävän kehityksen yritys ei halua myydä enemmän, vaan vähemmän ja toisella lailla. Liiketoiminta on yhä kokonaisvaltaisempaa: arvot johtavat tuotantoratkaisuihin, jotka vaikuttavat liiketoimintamalleihin ja myyntikanaviin, lopulta entistä kiinteämpään asiakassuhteeseen. Näin kertoo Lovian perustaja Outi Korpilaakso Ylen Muoti-Suomen Omatunto -sarjassa, jonka on toimittanut Pirjo Suhonen.

Hyvä sarja muutenkin! Kannatttaa kuunnella myös Minna Parikan jakso, sarjahan löytyy Yle Areenasta.

Vaikuttava setti, joten kirjoitin blogiin muutamat perusasiat. Lue lisää siis Miten kestävän kehityksen yritys myy ja markkinoi – Case Lovia

Podcast: Markkinoinnin tehtävä ja miten myyt -Jari Sarasvuo

Tästä sain vinkin puolisolta (ei markkinointialalla), joka oli sitä mieltä, että nyt innostun. Ja näin kävi. Podcast on vuodelta 2013, mutta täysin kuranttia ja inspiroivaa kamaa perusasioiden äärellä. Erityisesti ehkä siinä 30 minuutin kohdalla Sarasvuo kertoo, mikä on markkinoinnin tehtävä. Niihin päiviin, joina tuntuu, että markkinoinnin perustehtävää ei oikein ymmärretä. Jari Sarasvuon tunnetut radio-ohjelmat @ Yle Areena ja jakso Yrittäjä (21.5.2013).

Johtaminen

Avoimesti johtamisen haasteista ja kiinnostavasti kaupallistamisesta

Jos kaupallistaminen ja johtamisen haasteet kiinnostavat, ota kuunteluun tämä amerikkalaisen bisnesnaisen Kat Colen haastattelu “The Power of Possible” podcast-sarjassa The Knowledge Project (Spotify 8/2021). Cole kertoo tarinansa mielenkintoisesti, mutta avaa myös tavallista avoimemmin kohtaamiaan johtamisen haasteita ja miten on selvinnyt haastavista tilanteista.

Sen lisäksi on aivan musiikkia korville kuunnella hänen pohdintaansa hinnoittelusta, uusien tuotteiden kehittämisestä tai franchise-ketjun avaamisesta uusiin maihin.

Kat Cole kertoo mm. miten hän ensin menetti ja sitten palautti franchise-yrittäjien luottamuksen, miten pitkälle konseptoidun franchise-ravintolan avaaminen Argentiinan onnistui tai miten vuoden 2008 talouskriisi vaikutti hinnoitteluun ja tuotekehitykseen.

Johtaminen on mitä suurimmassa määrin viestintää, vuorovaikutustaitoja ja kuuntelemista. Ja aivan varmasti hyvän tarinan kertomista.

Anna vinkki!

Sisältövinkit ovat aina tervetulleita, mitkä ovat sinun tärppisi?

Julkaissut Hannele

Olen markkinoinnin ja asiakkuuksien ammattilainen. Erityisosaamistani ovat liiketoiminta-, markkinointi- ja asiakasstrategiat sekä johtaminen. Kokemusta vastuullisista tehtävistä löytyy jo 20 vuoden ajalta viideltä eri toimialalta.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: