Markkinoinnin podcast- ja blogitärpit

Etsitkö kiinnostavaa kuunneltavaa tai luettavaa markkinoinnista? Tässä on päivittyvä lista kuuntelemistani podcasteista ja blogeista. Aihepiirejä ovat markkinoinnin tavoitteet ja mittaaminen eli liiketoimintalähtöisyys, asiakaslähtöisyys, asiakaskokemus, ja pari caseakin olen löytänyt.

Liiketoimintalähtöinen markkinointi

Markkinoinnin mittarit, tavoitteet, johtaminen – Mika Hyötyläinen

Nesteen CMO Mika Hyötyläinen ei paljon esittelyjä kaipaa. Tässä MarkkinointiKollektiivin superhyvässä podcastissa aiheena ovat tietysti markkinoinnin mittarit, tavoitteet ja johtaminen. Jos on aikaa kuunnella vain yksi ja olet kiinnostunut markkinoinnin mittaamisesta, se on tämä inspiroiva podcast.

Markkinoinnin pitkän ja lyhyen tähtäimen vaikutukset *****

Brittiläisen Tom Roachin blogikirjoitus The Wrong and Short of it hyödyntää Binet’n ja Fieldin ajattelua ja rakentaa sillan yli taktisen ja brändimarkkinoinnin siilojen.

Lyhyen tähtäimen konversio-optimointi vai brändimarkkinointi, kumpi johtaa myynnin kasvattamiseen? Vierastan joko-tai-keskustelua, joka on turhan yleistä myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten kesken kuin myös yritysten sisällä. Kun juuret ovat suoramarkkinoinnissa ja on nähnyt monen monta kertaa, miten pitkälle kampanjaoptimointi johtaa tai ei, tämä blogi täräytti suoraan hermoon. Brändin rakentaminen tukee lyhyen tähtäimen myyntiä ja lyhyen tähtäimen myynti tukee brändin rakentamista

Markkinointi ansaintamallien mukaan

Nyt en vinkkaa blogista tai podcastista, vaan Business Model Navigatorin nettisivuista. Lempiteesejäni on: tee markkinointia paitsia asiakaslähtöisesti, myös huomioiden yrityksesi ansaintamalli. Aikaa ja rahaa on aina liian vähän, miten käytät molemmat tehokkaasti? Markkinointistrategioita voi olla yhtä monta kuin yritysten ansaintamalleja, ja niitä löytyy tukuittain näiltä nettisivuilta.

Asiakaslähtöisyys

Podcast: Asiakastarpeet ja tavoitteet markkinoinnin lähtökohtana

Dagmarin WTF Markkinointi by Dagmar: Unohda sosiaalinen media, jotta saat siellä parempia tuloksia musituttaa asettamaan asiakkaan tarpeet etusijalle, sitten vasta valitsemaan kanavat. Onnistumisen mittarina ovat liiketoiminnalliset tavoitteet.

Kysy joka toimenpiteen kohdalla, onko tämä asiakkaalle relevanttia toimintaa ja tukeeko se tavoitteiden saavuttamista. Toimenpiteillä on mittarit, ei kanavilla.

Podcast: Älä puhu tuotteistasi, puhu asiakkaastasi

Erinomainen esimerkki kohderyhmän ymmärtämisestä on Anja Kadziolkan Bisneskoulun podcast Pelkoja päin! (Spotify). Podcast sisältää viestinnän perusopin konkreettisesti ja oppia itse taitavasti toteuttaen. Älä puhu omista tuotteistasi, vaan puhu siitä, mikä askarruttaa omaa yleisöäsi. Tunne siis yleisösi.

Podcast on muutenkin taitavasti tehty ja täynnä kiinnostavaa asiaa, joten kannattaa kuunnella, vaikka ei olisikaan yrittäjä, joka arastelee tuoda itseään esille.

Asiakaskokemus

Podcast: Asiakaspalvelu ja asiakaskokemus

HBR Ideacastissa (Spotify) Setting a High Bar for Your Customer Service Horst Schulze, yksi Ritz-Carlton-hotelliketjun perustajista ja Excellence Wins -kirjan kirjoittaja kertoo 23 minuutissa, mitä asiakas toivoo, miten luot palvelukulttuurin ja mitkä ovat työsi tärkeimmät tavoitteet.

Lue lisää blogikirjoituksestani Miten luot paremman asiakaskokemuksen.

Podcast: Digitalisaatio osana asiakaskokemusta – Anni Ronkainen, Kesko

Digikehitys ei elä erillään kehityskopissa. TietoEvryn Tietoa tulevasta -podcastissa on vieraana Anni Ronkainen Keskosta ja aiheena Digitalisaatio ❤ asiakaskokemus. Miten digitalisaatio sulautuu kivijalkakaupan maailmaan.

Kolme asiaa nousee voimakkaasti esiin: asiakaskokemus, datalähtöinen ajattelu ja toimintamallit. Asiakkaat vaativat yhä henkilökohtaisempaa palvelua niin verkkokaupassa ja kaupassa. Suurin muutos on toimintamalleissa. Ei juosta nopeammin, vaan toimitaan ketterämmin ja poistetaan siiloja, jotta voidaan tuottaa lisää arvoa asiakkaalle.

Markkinointicaset

Podcast: Startup-yritysten markkinointiratkaisut

Liian harvoin saa nauttia pätevästä markkinointia käsittelevästä sisällöstä perusmedioissa, mutta tässä on nyt yksi, kiitos toimittaja Elina Lappalaisen ja Talouselämän Kasvu-podcastin osa 5: Brändäys, markkinointi & design. Jaksossa haastetellaan startup-yritysten Sulapacin ja Varjon markkinointijohtajia, ja siinä on sen verran hyvää sisältöä, että halusin kirjoittaa pääpointit muistiin. Lue lisää blogikirjoituksestani Startupin markkinointratkaisuissa vahva visio, asiakkaat ja tiimi ratkaisevat.

Podcast: Kestävän kehityksen yritys myy ja markkinoi – Case Lovia

Kestävän kehityksen yritys ei halua myydä enemmän, vaan vähemmän ja toisella lailla. Liiketoiminta on yhä kokonaisvaltaisempaa: arvot johtavat tuotantoratkaisuihin, jotka vaikuttavat liiketoimintamalleihin ja myyntikanaviin, lopulta entistä kiinteämpään asiakassuhteeseen. Näin kertoo Lovian perustaja Outi Korpilaakso Ylen Muoti-Suomen Omatunto -sarjassa, jonka on toimittanut Pirjo Suhonen.

Hyvä sarja muutenkin! Kannatttaa kuunnella myös Minna Parikan jakso, sarjahan löytyy Yle Areenasta.

Vaikuttava setti, joten kirjoitin blogiin muutamat perusasiat. Lue lisää siis Miten kestävän kehityksen yritys myy ja markkinoi – Case Lovia

Podcast: Markkinoinnin tehtävä ja miten myyt -Jari Sarasvuo

Tästä sain vinkin puolisolta (ei markkinointialalla), joka oli sitä mieltä, että nyt innostun. Ja näin kävi. Podcast on vuodelta 2013, mutta täysin kuranttia ja inspiroivaa kamaa perusasioiden äärellä. Erityisesti ehkä siinä 30 minuutin kohdalla Sarasvuo kertoo, mikä on markkinoinnin tehtävä. Niihin päiviin, joina tuntuu, että markkinoinnin perustehtävää ei oikein ymmärretä. Jari Sarasvuon tunnetut radio-ohjelmat @ Yle Areena ja jakso Yrittäjä (21.5.2013).

Anna vinkki!

Sisältövinkit ovat aina tervetulleita, mitkä ovat sinun tärppisi?

Julkaissut Hannele

Olen markkinoinnin ja asiakkuuksien ammattilainen. Erityisosaamistani ovat liiketoiminta-, markkinointi- ja asiakasstrategiat sekä johtaminen. Kokemusta vastuullisista tehtävistä löytyy jo 20 vuoden ajalta viideltä eri toimialalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: